Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 19 Mayıs mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 19 Mayıs mesajı

Yılbaşı tatili için ellerinde bavul ile geceden sıraya giren tatilciler, Türkiye’nin en batısında bulunan Balıkesir’in Ayvalık ilçesindeki Deniz Hudut Kapısı önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Yunanistan’ın Midilli Adası ve oradan da diğer Ege Adaları’na gitmek isteyen Balıkesir’in yanı sıra İstanbul, İzmir, Kocaeli, Bursa, Manisa ve Aydın gibi kentlerden gelenler, farklı bir ülke ve kültürde yeni yıla girmek adına Midilli’ye gittiklerini söyledi.

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte feribota binmek için gelen tatilciler, üç ayrı turizm şirketinin feribotlarını doldurdu. Yaklaşık 2 bin tatilci, Midilli’ye gitti. Kış ortası olmasına rağmen yılbaşı sebebiyle Midilli’ye olan ilgi Ayvalık’taki turizm acentelerinin yüzünü güldürürken, esnafı da mutlu etti.

Midilli ile Ayvalık arasında rehberlik yapan Necmi Hacıoğlu, Midilli’de Noel Bayramı kutlanıldığını ve Türk tatilcilerin de yeni yıla farklı bir ülkede geçirebilmek için Ege adalarını tercih ettiğini kaydederek, “Bugün 700 kişiden fazla tatilci adalara geçmeye hazırlanıyor. Bir gece Midilli’de geçirip, daha sonra da adalara yönelik turlar yaparak tatillerini geçirmeye çalışacaklar” dedi.
Ayvalık’ın tanınmış simalarından, Türkiye Zihinsel Engelliler Federasyonu eski Genel Başkanı Hamdi Atay ile eşi Füsun Atay da mübadele öncesinde dedelerinin memleketi olan Midilli Adası’nda yılbaşı tatilini geçirmek istediklerini belirtti.

Editör: Sakarya Gazetesi