TRAMVAYDA PARA TOPLADI
Eskişehir'de sefer yapan bir tramvayda yaşanan olayda, bir kişi cep telefonundan küçük bir kız çocuğunun fotoğrafını göstererek yolculardan para istedi. Fotoğraftaki çocuğun kendi kızı olduğunu ve hastanede tedavi gördüğünü öne süren şahıs, vatandaşların yardım duygularını kullanarak para topladı.
YALANI ORTAYA ÇIKTI
Durumun fark edilmesi üzerine Odunpazarı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Yapılan çalışmalar sonucunda yakalanan şahsın Kastamonu'dan Eskişehir'e geldiği belirlendi. Ekiplerin incelemesinde, şahsın bekâr olduğu ve herhangi bir çocuğunun bulunmadığı tespit edildi.
TOPLADIĞI PARAYA EL KONULDU
Zabıta ekiplerince yakalanan şahsın üzerinden çıkan para kamuya aktarılırken, hakkında ilgili mevzuat kapsamında cezai işlem uygulandı. Tramvayda vatandaşlardan yardım toplamak için kullandığı hikâyenin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.






