Türkiye’nin kaliteli enginarının yetiştiği Hasanağa’da hasat başladı. 2020’de Türk Patent ve Marka Kurumunca coğrafi işaretle tescillenmesinden bu yana daha fazla ilgi gören Hasanağa enginarını en çok İstanbullular seviyor.

Geçen yıl tanesini ortalama 40 liradan satan Hasanağa üreticisi fiyattan memnun kalınca bu yıl üretim alanını genişletti. 2024’te yaklaşık 350 bin adet enginarın kesildiği Hasanağa’da bu yıl 500 binin üzerinde verim bekleniyor.

Enginarın bu yıl 60-70 lira arasında alıcı bulması, üreticilerin yüzünü güldürüyor. Bu lezzetli ürünün ilk kesimleri yapılan göbek kısmını alabilmeniz için ise şubat-mart gibi sipariş vermeniz ve sıraya girmeniz gerekiyor. Göbek kısmı hem iri oluyor hem de lezzetiyle damakları şenlendiriyor.

Eskişehir'de hikayemizi yazıyoruz Eskişehir'de hikayemizi yazıyoruz

Kaynak: İHA