ZABITADAN SIKI DENETİM
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, kent genelinde çevre kirliliğinin önüne geçmek amacıyla denetimlerini artırdı. “Tertemiz Eskişehir” kampanyası kapsamında gerçekleştirilen çalışmalarda, belediyenin sorumluluk alanındaki cadde, bulvar ve parklar kontrol ediliyor. Daha temiz, sağlıklı ve yaşanabilir bir kent hedefiyle sürdürülen uygulamalarda çevreyi kirlettiği tespit edilen kişilere idari yaptırım uygulanıyor.
3 BİN 705 LİRA CEZA
Denetimler kapsamında çevreyi kirlettiği belirlenen kişilere 3 bin 705 TL idari para cezası kesiliyor. Büyükşehir Belediyesi, çalışmaların yalnızca cezai yaptırımlarla sınırlı olmadığını, vatandaşlarda çevre bilincinin geliştirilmesinin de hedeflendiğini belirtti. Kent genelindeki ortak yaşam alanlarının temiz tutulması için toplumsal duyarlılığın artırılmasına önem verildiği vurgulandı.
VATANDAŞLARA ÇAĞRI
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, çevre temizliğinin herkesin ortak sorumluluğu olduğuna dikkat çekildi. Açıklamada, “Eskişehir hepimizin evi. Evimize gösterdiğimiz özeni sokaklarımıza, parklarımıza ve ortak yaşam alanlarımıza da göstermek hepimizin sorumluluğudur” ifadelerine yer verildi. Belediye, “Tertemiz Eskişehir” kampanyasıyla vatandaşları çevre temizliğine sahip çıkmaya, ortak kullanım alanlarını korumaya ve kent genelinde temizlik bilincinin güçlendirilmesine katkı sunmaya davet etti.


