Fotoğraf tutkunu savcı, 350’ye yakın kuş türünü fotoğrafladı Fotoğraf tutkunu savcı, 350’ye yakın kuş türünü fotoğrafladı

Hazırlanan taslak, gıda işletmecilerinin 31 Aralık 2024 tarihine kadar uyum sağlamalarını öngörüyor.Tebliğde yapılan değişiklikler arasında çeşni maddesi bulunmayan tereyağlarında aroma vericilerinin kullanımının yasaklanması da yer alıyor. Ayrıca, ürün ambalajlarında ve etiketlerinde yeni düzenlemelere gidiliyor. Ürünlerin ambalajlarında ve etiketlerinde gıda adının açıkça belirtilmesi, içerdikleri süt yağı miktarlarının gıda adının yanında ve aynı punto büyüklüğünde temel görüş alanında belirtilmesi gerekecek.

Çeşnili tereyağlarında kullanılan çeşni maddeleri de ürün adıyla birlikte belirtilmeli.Ayrıca, ürünlerin taşınması, depolanması ve tüketime sunulması sırasında sıcaklığın 6 santigrat dereceyi geçmemesi gerekiyor. Tebliğe uymayan işletmelere idari yaptırımlar uygulanacak. Ancak, bu düzenleme kapsamında önceden etiketlenmiş veya piyasaya sürülmüş ürünler, raf ömürlerinin sonuna kadar piyasada bulunabilecek.Bu düzenlemeyle, tüketicilerin korunması ve gıda ürünlerindeki sahteciliğin ve tağşişin önlenmesi hedefleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi