Malzemeler:

1-1 kilogram taze kuzu karaciğeri
2-250 gram kuzu kuyruk yağı
3-1 yemek kaşığı Şanlıurfa Biberi
4-10 gram tuz
5-Odun kömürü
6-Ciğer kebabı şişleri

Sunum İçin:

1-Közlenmiş taze biber
2-Kuru soğan
3-Maydanoz
4-Nane
5-Açık ekmek (lavaş) ya da yufka ekmek (sac ekmeği)
6-Limon
7-Şanlıurfa Biberi
8-Ayran

Hazırlık

1-Kuzu karaciğeri fındık büyüklüğünde küplere doğranır.
2-Kuzu kuyruk yağı kuyrukları ciğerlerden biraz daha küçük olacak şekilde doğranır.
3-Özel ciğer kebabı şişlerine; bir ciğer, bir kuyruk, iki ciğer, bir kuyruk, bir ciğer olacak şekilde saplanır. Bir şişe toplamda 4 adet ciğer parçası ve 2 tane kuyruk parçası eklenir.
4-Mangalda önceden hazırlanan odun kömürü ateşi kor haline gelince şişler ateşin üzerine konulur.
5-Pişme esnasında ciğerlerin üzerine önceden hazırlanan Şanlıurfa Biberi ve tuz karışımı serpilir, şişler çevrile çevrile pişirilir.
6-Pişen ciğerler, açık ekmek (lavaş) veya yufka (sac) ekmeği arasına çekilerek servis yapılır.
Dürüm yapılırken, mevsime göre maydanoz, kuru soğan, nane, tuz ve közlenmiş taze biber eklenir.
7-Tescilli Şanlıurfa Biberi serpilerek (isteğe bağlı olarak limon sıkılarak), sıcak olarak kulplu kalaylı bakır tasta servis edilir.
8-Ayran eşliğinde, Urfa Ciğer Kebabı'nın tadını çıkarabilirsiniz.

Topkapı Sarayı’nın 300 yıllık iki büyük saati restore ediliyor Topkapı Sarayı’nın 300 yıllık iki büyük saati restore ediliyor

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi