150 İLA 400 LİRA ALDIĞI İDDİA EDİLDİ
Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, bazı kişilerin gerçek bir sağlık sorunu bulunmadığı halde işe gitmemek veya izin sürelerini uzatmak amacıyla Dr. Turhan E.'ye 150 ila 400 TL arasında ödeme yaptığı öne sürüldü. Doktor hakkında rüşvet almak, resmî belgede sahtecilik ve kamu kurumu zararına dolandırıcılık suçlarından dava açıldı. Aile hekimi olan eşi Dr. Aylin E. de bir olayda rüşvet almak suçlamasıyla yargılandı.
DOKTORA 4 YIL 8 AY HAPİS
Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasında sanık avukatları, raporların tıbbi değerlendirmelerle uyumlu olduğunu ve suçlamaları destekleyen somut delil bulunmadığını savunarak beraat talep etti. Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Dr. Turhan E.'yi zincirleme şekilde rüşvet almak suçundan 4 yıl 8 ay 7 gün hapis cezasına çarptırdı. Doktorun belirli hakları kullanmaktan yoksun bırakılmasına da hükmedildi. Turhan E., resmî belgede sahtecilik ve kamu kurumu zararına dolandırıcılık suçlarından ise delil yetersizliği nedeniyle beraat etti.
5 SANIK DA CEZA ALDI
Mahkeme, doktorun eşi Dr. Aylin E.'nin rüşvet almak suçundan beraatine karar verdi. Turhan E.'ye rüşvet verdikleri belirlenen Burak Ş., Halil İbrahim K., Seyit G., Mahmut F. ve Yılmaz K. ise 3'er yıl 4'er ay hapis cezasına çarptırıldı. Bu sanıklar sahtecilik ve dolandırıcılık suçlarından beraat etti. Davada yargılanan Soner G., Suat G., Süleyman A. ve Yüksel İ. hakkında da beraat kararı verildi.





