Güneş çarpmasına dikkat: Komalık olmayın Güneş çarpmasına dikkat: Komalık olmayın

Bugünden itibaren, devlet hastanelerinde (özel ve eğitim hastaneleri hariç) uzaktan muayene dönemi resmen başladı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), muayene ücretlerini karşılayacak.

E-nabız sistemi üzerinden online randevu alarak hastalar, uzman doktorlarla görüntülü olarak muayene olabilecekler. Muayene sonrasında doktorlar, tedaviye yönelik e-reçete düzenleyebilecek ve bu reçeteler SGK ile anlaşmalı eczanelerden temin edilebilecek. Ayrıca doktorlar, uzaktan muayene sırasında e-rapor da düzenleyebilecekler.

İhtiyaç Halinde Hastaneye Gidilecek

Uzaktan sağlık hizmeti, sadece gerekli bilişim teknoloji altyapısına sahip ve bakanlıkça izinli hastanelerde sunulabilecek. Doktorlar, uzaktan sağlık hizmeti alan hastalara gerektiğinde yüz yüze muayene önerisinde bulunabilecekler.

Hangi Hastaneler Kapsamda?

Uzaktan muayene hizmeti, Sağlık Bakanlığı'na bağlı ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmeti kuruluşlarında verilecek. İkinci basamak hastaneler; eğitim ve araştırma hastanesi olmayan devlet hastaneleri, dal hastaneleri ve bu hastanelere bağlı semt polikliniklerinden (TIP merkezleri) ve entegre ilçe hastanelerinden oluşmaktadır. Üçüncü basamak ise eğitim ve araştırma hastanelerini kapsamaktadır. Tüm şehir hastaneleri üçüncü basamakta yer almaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi