Sağlıklı beslenme konusundaki bilgisiyle tanınan Prof. Dr. Canan Karatay, Türkiye genelinde birçok kişinin ortak sorunu olan kabızlık konusuna dikkat çekmişti. Bu sorun, genellikle bağırsak problemlerinden kaynaklanan ve çoğu kişinin istemediği bir durumdur.

Kabızlık şikayeti olanlar için önerilen bu tarif, düzenli olarak tüketildiğinde bağırsakları harekete geçiriyor. İşte, kabızlığa veda ettirecek harika bir tarif:

Fotoğraf tutkunu savcı, 350’ye yakın kuş türünü fotoğrafladı Fotoğraf tutkunu savcı, 350’ye yakın kuş türünü fotoğrafladı

65E8640C772F2199

Kabızlık sorununu sıkça yaşayanlar için önerilen bu tarif, sindirime olumlu katkılarıyla bilinen kayısıyı içeriyor. Düzenli olarak tüketildiğinde sindirim sistemini aktive eden kayısı, yoğurt ve zeytinyağı ile bir araya geldiğinde kabızlık ve hazımsızlık gibi problemleri ortadan kaldırabilir. Ayrıca, bu tarifi sabahları düzenli olarak tüketmek, şişkinlik sorunlarına da son verebilir ve kilo verme sürecinize olumlu etki edebilir.

Bu mucizevi tarifi denemek için yapmanız gereken çok basit: Bir kase yoğurdun içine doğranmış bir kaşık kayısı ve zeytinyağı ekleyerek sabahları aç karnına tüketmek. Sağlıklı bir başlangıç için ideal olan bu tarif, sizin de hayatınızı olumlu yönde değiştirebilir. Sağlıklı günler dileriz!"

Kaynak: Haber Merkezi