Asrın felaketi olan 6 Şubat depremleri 11 ilde yıkıma neden olurken, binlerce insan hayatını kaybetti. Deprem nedeniyle birçok araç da enkaz altında kalarak hasar gördü. Durumu fırsat bilen otomobil dolandırıcılarının yeni yöntemi, "bu kadarına da pes" dedirtti. Enkaz altından çıkarılan araçların şase numaralarını araçlardan sökerek çalıntı veya yurt dışından kaçak olarak getirilen araçların şase numaraları ile değiştiren dolandırıcılar, çok sayıda vatandaşı mağdur etti.

Depoya giren yılan özel aparatla yakalandı Depoya giren yılan özel aparatla yakalandı

"Satın aldığım araç muayeneden geçti 4 ay sonra polis gelip el koydu"

Kocaeli’de yaşan Fatih Mehmet Gündüz de otomobil dolandırıcılarının mağduru oldu. Temmuz ayında bir internet sitesi üzerinden görüp beğendiği aracı satın alan Fatih Mehmet Gündüz, 4 ay sonra polis ekiplerinin kapısına gelmesiyle şoku yaşadı. Aracının change olduğunu öğrenen Gündüz, şikayetçi oldu.

Yaşananları anlatan Gündüz, "Temmuz ayında Toyota marka bir araç satın aldım 490 bin TL karşılığında. Aracımız muayene ve eksperden geçmesine rağmen 4 ay sonra aracımızın change olduğu şüphesiyle emniyetten gelip aracımızı İstanbul Teknik Üniversitesine götüreceklerini söylediler. Aracımız incelendikten sonra aracımızın yurt dışından gelen bir araç olduğu ve change olduğu söylendi. Aracımıza el konuldu. Mağduruz başkalarının yaşamamasını istiyorum. Çok olduğu söyleniyor. Araç Haziran ayının 20’sinde Bulgaristan Kapıkule sınır kapısından ülkemize giriyor. Haziran ayının 27’sinde muayeneden geçiyor. 10 gün sonra da aracı biz satın alıyoruz. 4 ay sonra da aracın savcılık kararıyla arandığı bize söylendi. Aracın change olduğunu üniversitenin raporları sonucu öğreniyoruz" ifadelerini kullandı.

Editör: Sakarya Gazetesi