Kahramanmaraş’ta 15 Nisan’da meydana gelen ve Türkiye’yi yasa boğan okul saldırısına ilişkin dava, Kahramanmaraş 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı. Hayatını kaybeden öğrencilerin aileleri de ilk duruşmayı takip etti.
Ailelerin avukatından önemli açıklama
Duruşma öncesinde açıklama yapan ailelerin avukatı Özcan Kara, davada verilecek kararın ebeveynlerin çocuklarının eğitim ve gözetimine ilişkin sorumlulukları açısından önemli sonuçlar doğuracağını söyledi.
Kara, savcılığın baba Uğur Mersinli hakkında 10 kez müebbet ve 30 yıla kadar, anne Peyman Pınar Mersinli hakkında ise 22,5 yıla kadar hapis cezası talep ettiğini belirtti.
İddianamede evde şarjörleri dolu tabancalar ve av tüfekleri bulunması, ailenin çocuğun psikolojik sorunlarından haberdar olduğu iddiası ve çocuğun atış poligonuna götürülmesi gibi hususların gerekçe gösterildiğini aktaran Kara, en ağır cezanın verilmesi için hukuki mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.
Baba suçlamaları kabul etmedi
Duruşmada savunma yapan Uğur Mersinli ise oğlunun silahlara kendisinden habersiz ulaştığını savundu. Silahlara erişimin ebeveyn kusuru olarak değerlendirilemeyeceğini öne süren Mersinli, “Olayın bütün riskinin tarafıma yüklenmesi yanlıştır. Silahlar çalınmıştır” ifadelerini kullandı.
Mersinli, oğlunu atış poligonuna sevgisi nedeniyle götürdüğünü belirterek okul saldırısı düzenleyeceğini bilmediğini söyledi.
“Oğlum hakkında şikâyetçiyim”
İddianamenin kamuoyu baskısıyla hazırlandığını ileri süren baba Mersinli, saldırının failinin oğlu İsa Aras Mersinli olduğunu savundu. Mersinli, “Ben oğlum hakkında hırsızlık suçundan davacı ve şikâyetçiyim” dedi. Davanın ilk duruşması Uğur Mersinli’nin savunmasıyla devam ediyor.



