Eskişehir'deki festivale görkemli kapanış Eskişehir'deki festivale görkemli kapanış

Açılış konuşmasında Çağdaş Sanatlar Müzesi Müdürü Prof. Dr. Rıdvan Coşkun, “Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğretim elemanları ve mezunlarının açtığı ve küratörlüğünü Raşit Altun’un üstlendiği bu serginin Anadolu Üniversitesi Çağdaş Sanatlar Müze’sinde açılmasını kurumsal tarihimiz açısından önemli buluyorum. Sergi Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü mezunları akademisyenleri, toplam 106 sanat eğitimcisi, sanatçı ve öğretmeni bir araya getiriyor. Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü’nün tozunu toprağını yutmuş, ülkemizin dört bir yanında yaratıcı bireyler yetiştiren, geleceğimize ışık tutan, nefer gibi çalışan yaratıcı ve üretken bireylerinin eserlerinden oluşuyor.” dedi.
 Whatsapp Image 2024 05 09 At 17.59.02

Öğrenci alımı durdurulan bölümün öğretim üyesi, Prof. Dr. Suzan Duygu Erişti, “Kökler ve Kimlikler sergisi, burada adını sayamayacağım sayısız mezun içinde geçmiş ve gelecek köprüsü kurarken 106 sanatçı ve 110 eser sizlerle buluşuyor. Bu mezunlarımız akademik, sanatçı ve eğitimci kimliği ile büyük başarılara imza attılar. Bizler, sanatın derinliklerinde kök salmış ve kimliklerini sanatla inşa etmiş bireyler olarak, sanat eğitiminin evrensel gücüne inanıyoruz. Her birimiz kendi köklerimizden aldığımız güçle kimliklerimizi keşfediyoruz ve bu kimliklerimizle diyalog kuruyoruz.” diye konuştu.
 

Anadolu üniversitesi Çağdaş Sanatlar Müzesinin kurulmasında büyük emekleri olan Eski Rektör Prof. Dr. Engin Ataç’ında açılışında bulunduğu, Eğitim fakültesi eski hocaları, lisans ve lisans üstü eski mezunların eserlerinin yer aldığı sergiye ilgi oldukça yoğundu. Sergi “6 Haziran” tarihine kadar ziyaretçilerini bekliyor. 

Whatsapp Image 2024 05 09 At 17.53.01 (1)

Kaynak: Haber Merkezi