Bir zamanlar akıllı telefon dünyasının öncü isimlerinden olan Huawei, Google ile yaşadığı sorunlar sebebiyle zorluklarla karşı karşıya. Bu sebeple şirket, yeni işletim sistemi HarmonyOS'u kullanıma sunarak dikkatleri üzerine çekti. Söylentilere göre, Huawei'nin HarmonyOS Next sürümüyle Android'e tamamen veda etmeyi planladığı belirtiliyor.

TOGG’un yeni modeli T10F çalışmaları sürüyor TOGG’un yeni modeli T10F çalışmaları sürüyor

ABD ve Çin arasındaki uzun süreli ticaret savaşı, teknoloji şirketlerini büyük ölçüde etkiledi. Bu savaşın en fazla etkilenen şirketlerinden biri de Huawei oldu. Google ile yaşanan ayrılık da şirketin yaşadığı zorlukları artırdı. Google'ın Play Store gibi hizmetlerini kullanamayan Huawei, kendi işletim sistemi HarmonyOS'u piyasaya sürdü. Şirket, HarmonyOS'un Android tabanlı olmadığını iddia etse de, sistem APK uzantılı dosyaları çalıştırabilme özelliğiyle Android'e bir bağlantıya sahip.

Ancak ortaya çıkan haberlere göre, Huawei'nin HarmonyOS Next sürümüyle Android hizmetlerinden tamamen ayrılma planları yapmakta olduğu belirtiliyor. Şirket, bu yılın başında düzenlenen bir konferansta "HarmonyOS Next" adını verdiği işletim sistemini duyurdu, ancak yeni sürümle ilgili detayları paylaşmadı. İddialara göre, HarmonyOS Next, Android hizmetlerini içermeyen bağımsız bir işletim sistemi olabilir. Bu iddiaları destekleyen önemli bir kanıt, birkaç ay önce Çin'in sosyal medya platformu Weibo'da paylaşılan HarmonyOS Next ile ilgili demo videolar. Videolarda, işletim sisteminin artık APK dosyalarını çalıştırmadığı görüldü. Bu durum, Huawei'nin HarmonyOS Next ile bağımsız bir işletim sistemi oluşturma çabası olduğunu gösteriyor.

Editör: Sakarya Gazetesi