Eskişehir 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada sanıklar SEGBİS yöntemiyle katılırken, Nur Elif’in babası Gökhan Tiftik ve annesi Sibel Tiftik duruşmada hazır edildi. Sibel Tiftik’in babası Ali Tiftik, duruşmada SEGBİS üzerinden tanık olarak dinlendi.

Nur elif tiftik

Nur Elif Tiftik’in ölümüne ilişkin iddianame hazırlandı Nur Elif Tiftik’in ölümüne ilişkin iddianame hazırlandı

“İyi bakıyordu”

Ali Tiftik ifadesinde, “Benim gördüğüm kadarıyla halası çocuklara iyi bakıyordu” dedi. Sibel Tiftik ise konu hakkında, “Babamın beyanlarında aleyhte olan hususların kabul etmiyorum. Babama çocuklarıma kötü baktıklarını söyledim. 3 çocuğumu da yanımda götürmesini istemiştim” cümlelerini kullandı.

Nur elif tiftik

“Çocuklar gelmek istemedi

Çocukların daha önce Bursa’da kendisinde de kaldıklarını ifade eden Ali Tiftik ise çocukları yanına almak için gittiğinde kendisiyle gelmek istemediklerini söyledi. Söz alan hala Deniz T. ise, “Amcam doğru söylüyor. Yeğenlerim amcamda da kaldı. Bende de kalmıştı” dedi.

Eskişehir'de coşkulu 'Gençlik' yürüyüşü! Eskişehir'de coşkulu 'Gençlik' yürüyüşü!

nur elif tiftik

“Adalet yerini bulsun”

Görülen duruşmada mütalaayı açıklayan Cumhuriyet Savcısı, Nur Elif Tiftik’in ölümüne ilişkin olarak, Cihangül K., Deniz T. ve Sezer T. hakkında, “Canavarca hisle öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet talebinde bulundu. Ayrıca Cihangül K. ve Deniz T. hakkında ‘Çocuğa karşı eziyet’ suçunun en üst hadden cezalandırılmasını talep etti. Mütalaaya cevap veren Sibel, Gökhan Tiftik çifti “Adaletin yerini bulmasını istiyoruz” dedi. Duruşma 2 Nisan tarihine ertelendi.

Muhabir: Mücahit Toy