Testi Kebabı İçin Gerekli Malzemeler:

1-1 adet testi (çömlek de kullanılabilir.)
2-Kuşbaşı doğranmış et (Dana veya koyun eti tercihe bağlı)
3-Domates
4-Sarımsak
5-Sivri biber
6-Sıvı yağ
7-Tuz, karabiber, kimyon

Testi Kebabı Yapılışı:

1-Testiye önceden sürülmüş sıvı yağ ile birlikte kuşbaşı doğranmış et konur. Testi ateşin ortasına yerleştirilir ve etin pişmesi için ateşin etrafında döndürülerek pişirilir.

2-Et suyunu çekip kavrulmaya başladığında, doğranmış domates, sarımsak, sivri biber, tuz ve karabiber eklenir. Malzemeler iyice karışana kadar karıştırılır.

3-Testinin ağzına bir bez konur ve orta kıvamda hazırlanmış hamur ile sıvanır. Hamurun ortasına küçük bir delik açılır.

4-Testi, hazırlanan köz ateşe gömülerek yaklaşık iki saat boyunca pişirilir. Bu süre zarfında testi ara sıra silkelenerek dengeli bir pişirme sağlanır.

Topkapı Sarayı’nın 300 yıllık iki büyük saati restore ediliyor Topkapı Sarayı’nın 300 yıllık iki büyük saati restore ediliyor

5-Testi ateşten alındıktan sonra, 20 dakika dinlendirilir. Servis için testinin ağzındaki sıva çıkartılır, üzerine kimyon, karabiber gibi baharatlar serpilir ve yemek servise hazır hale getirilir.

6-Geleneksel uygulamalarda olmasa da, turistik restoranlarda testinin ağzı şov amaçlı olarak satırla kırılarak yemek, testinin içinden servis edilebilir. Bu eşsiz lezzeti denemek için Kapadokya'nın güzelliklerini keşfetmeye davetlisiniz.

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi