Türkiye’nin yerli ve milli teknolojileri Malezya DSA-2024 Fuarı’nda Türkiye’nin yerli ve milli teknolojileri Malezya DSA-2024 Fuarı’nda

İstihbarat çalışmalarında sıklıkla başvurulan casusluk faaliyetinin küresel bir tanımının olmadığına dikkat çekilen videoda, her ülkenin kendi iç hukukunda casusluk faaliyetine yer ayırdığı belirtildi. Türkiye'de casusluk faaliyetinin 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nda "Devlet Sırlarına Karşı Suçlar ve Casusluk" başlığı altında düzenlendiği ifade edildi.

Vatandaşların, tanımadıkları kişilerin irdeleyici, şüpheli ve hassas içerikli sorularına cevap vermeden önce soruyu soranın kim olduğunu sorgulamaları gerektiği vurgulanan videoda, şüpheli hareketlerle karşılaşıldığında ise derhal emniyet birimlerine haber verilmesi gerektiği önemle belirtildi.

Ayrıca, vatandaşların, 'www.mit.gov.tr' adresinde yer alan "nasıl yardım edebilirsin" kısmından önemsedikleri, şüphelendikleri veya ihbar etmek istedikleri hususları paylaşabilecekleri bilgisine yer verildi. Videoda, toplumun yüksek ahlak değerlerini suistimal ederek ülke aleyhine bilgi toplama girişimlerine imkan tanımamanın bir vatandaşlık görevi olduğu vurgulandı.

MİT'in bu uyarı videosu, vatandaşları casusluk faaliyetlerine karşı daha bilinçli olmaya teşvik etmek amacıyla hazırlandı.

Kaynak: Haber Merkezi