SGK Uzmanı Özgür Erdursun, açıklanan Orta Vadeli Programdaki düzenlemenin aslında bir intibak yasası olduğunu belirtti. Ocak ayında SSK ve Bağ-Kur emeklisi memur emekli maaşlarının eşitlenerek yüzde 49,25'e tamamlandığını ve en düşük emekli maaşının 10 bin TL'ye yükseltildiğini hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da emekli maaşlarındaki adaletsizliğin giderileceğini sık sık ifade ediyor.

Para003

Mart ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla emeklilerin maaşlarına etki edecek enflasyon farkı belli oldu: Yüzde 15,06 zam. Temmuz ayına kadar zam oranının yüzde 24-25 bandında seyretmesi bekleniyor. Bu zam oranına toplu sözleşme farkının da ekleneceği belirtiliyor. Tüm emeklilerin maaşlarına refah payının yansıtılması planlanıyor. Bu gelişmelerin gerçekleşmesi halinde en düşük emekli maaşının 12-15 bin lira olacağı tahmin ediliyor.

Emekliye 15 Bin Tl En Dusuk Emekli Maasini Tarih Vererek Duyurdu Hidk

29 Nisan 2024 güncel altın fiyatları! 29 Nisan 2024 güncel altın fiyatları!

Öte yandan, SGK Uzmanı Özgür Erdursun'un yaptığı açıklamaya göre, Orta Vadeli Programda emekliler için hazırlanan düzenlemenin aslında bir intibak yasası olduğu ortaya çıktı. Erdursun, intibak Yasası'nın tamamlanmasıyla birlikte emekli maaşlarında yapılacak zam dışında bir güncelleme olacağını ifade etti.

Erdursun'un açıklamalarına göre, intibak herkesin yatırdığı prim, gün sayısı ve yaşına göre farklı bir şekilde düzenlenerek yapılacak. Bu düzenleme sonucunda tüm emeklilere intibak yansıyacak.

Kaynak: Haber Merkezi