Saadet Partisi Mihalgazi İlçe Başkanı Fahri Karabeli, Eskişehir’in Mihalgazi ilçesi ve Sakarya Vadisi’nde gündeme gelen madencilik projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bölgenin tarımsal üretim açısından taşıdığı öneme dikkat çeken Karabeli, madencilik faaliyetlerinin çevre ve tarım üzerinde risk oluşturabileceğini öne sürdü. Mihalgazi ve Sakarya Vadisi’nin mikroklima özelliği sayesinde Eskişehir’in önemli sebze ve meyve üretim merkezleri arasında bulunduğunu belirten Karabeli, bölgenin havasının, suyunun ve toprağının korunması gerektiğini söyledi.

“Tarım Arazileri ve Su Kaynakları Risk Altında”

Madencilik faaliyetlerinin bölgedeki tarım arazileri ve su kaynakları açısından risk oluşturduğunu savunan Saadet Partisi Mihalgazi İlçe Başkanı Fahri Karabeli, Mihalgazi’nin sahip olduğu mikroklima özelliğinin tarımsal üretime önemli katkı sağladığını belirtti. Karabeli, bölgede hayata geçirilmesi gündemde olan madencilik projelerinin tarımsal üretim üzerindeki olası etkilerinin dikkate alınması gerektiğini ifade etti.

Siyanür ve Ağır Metal Uyarısı

Karabeli, madencilik faaliyetleri kapsamında ortaya çıkabilecek siyanür ve ağır metallerin Sakarya Nehri ile yeraltı sularına sızma ihtimaline dikkat çekti. Su kaynaklarının zarar görmesinin yalnızca çevreyi değil, bölgedeki tarımsal üretimi de olumsuz etkileyebileceğini savunan Karabeli, olası çevresel risklere karşı gerekli önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı.

Asfalt çalışmaları hız kazandı
Asfalt çalışmaları hız kazandı
İçeriği Görüntüle

“İliç’te Yaşananların Benzerine İzin Vermeyeceğiz”

Erzincan’ın İliç ilçesinde yaşanan maden faciasını hatırlatan Saadet Partisi Mihalgazi İlçe Başkanı Fahri Karabeli, benzer bir olayın Mihalgazi’de yaşanmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Bölgenin havasının, suyunun, toprağının ve tarımsal üretiminin maden şirketlerinin kârı uğruna tehlikeye atılmasına karşı çıkacaklarını belirten Karabeli, madencilik projelerine karşı mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti.

Muhabir: Melisa Ceritli