Malzemeler:

Kıyma Harcı İçin:

1-1 kg orta yağlı kıyma
2-300 gr kuru soğan
3-200 gr domates
4-2 adet kırmızı biber
5-Maydanoz
6-Tuz

Hamur İçin:

1-1 su bardağı ılık süt (veya su)
2-½ paket yaş maya
3-1 yemek kaşığı toz biber
4-1 çorba kaşığı zeytinyağı (veya Ayçiçek yağı)
5-1 çay kaşığı tuz
6-3-4 su bardağı un (gerektiği kadar)
7-1 adet yumurta

Hazırlanış:

1-Maya, süt ve şeker karıştırılarak eritilir. Yağ ve yumurta eklenir. Un ilavesiyle (gerektiğinde ılık su katılarak) yumuşak bir hamur yoğrulur. Hamurun üzeri kapalı bir şekilde 40 dakika kadar mayalanmaya bırakılır.

2-Tencerenin içerisine çok ince doğranmış soğan, biber, tuz ve doğranmış maydanoz eklenir. Bu karışıma kıyma eklenerek iyice yoğrulur. Kabuğu soyulmuş ve suyu sıkılmış domatesler de eklenir ve yoğurma işlemi devam ettirilir.

3-Lahmacun hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak parmaklar yardımıyla açılır. Küçük yuvarlak hamurların üzerine kıymalı harç konularak yayılır.

Türkiye'nin doğum istatistikleri açıklandı! Türkiye'nin doğum istatistikleri açıklandı!

4-Hazırlanan lahmacunlar tepsiye dizilir ve önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

5-Bu enfes Fındık Lahmacun tarifi ile misafirlerinizi veya ailenizi lezzet şölenine davet edebilir, kendi mutfağınızda bu özel lezzeti kolayca hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi