Genel

Mercimek köftesine lezzet ve kıvam garantisi: Sırrı bu tek malzemede!

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan mercimek köftesi, hem akşam yemeklerinde hem de çay saatlerinde tercih edilir.

Abone Ol

Kıvam Sorunları ve Çözümü

Mercimek köftesi hazırlarken kullanılan malzeme, kıvamı anında etkiler. Kıvamı tutmayan mercimek köfteleri, bazen hüsran yaratabilir. Ancak bu sorunun kolay bir çözümü var. Kıvamı tutmayan karışıma bir adet haşlanmış patates eklemek, mercimek köftenizin kıvamını anında sıkılaştırır.

Patatesin Sihirli Etkisi

Mercimek köftenizi yaparken tüm aşamaları eksiksiz takip etseniz bile, bazı durumlarda mercimeğin fazla haşlanması kıvamı yumuşak hale getirebilir. İşte bu noktada patates devreye giriyor. Haşladığınız bir tam patatesi köfte harcınıza ekleyin ve iyice yoğurun. Patatesin içindeki nişasta, mercimek köftenizin kıvamını dengeleyecek ve lezzetini artıracaktır.