Sporcularımız müsabakaları toplam 11 madalya ve 3 kupa ile tamamladı. 
"Havalı Silahlar Federasyon Kupası" yarışları Mersin’in Erdemli ilçesindeki atış poligonunda, yurt genelinden 560 sporcu katılımıyla yapıldı. Yarışmaya Eskişehir’i temsilen 30 sporcu Milli takım Antrenörleri Mübeccel Çalhan ve Veli Can Çalhan nezaretinde katılım sağladı. 

11 madalya 3 kupa

Sporcularımız çekişmeli geçen müsabakaları toplam 11 madalya ve 3 kupa alarak tamamlayarak Eskişehir’i gururlandırdı. Ferdi olarak Soner Demir ilk kez yarıştığı Yıldız Erkekler (A) kategorisinde büyük bir başarıya imza atarak Türkiye birincisi oldu. Yine ferdi derecelendirme de İlk müsabakası olmasına rağmen Duygu Badak tecrübeli rakiplerini geride bırakarak Türkiye üçüncülüğünü elde etti. 

Yunusemrespor'un rakibi Gölbaşı! Yunusemrespor'un rakibi Gölbaşı!

Göz doldurduk

Takım olarak Yıldız Kadınlar (A) Havalı Tüfek Kategorisinde Damla Altan, Simay Üstün ve Azra Durmuş dan oluşan Takımımız bronz madalyanın sahibi oldu. Soner Demir, Ahmet Tevfik Hanay ve Bartu Buluttan oluşan Havalı Tabanca Yıldız Erkekler (A) Takımı ikinciliği elde etti. Ayrıca Emir Erşahin, Deniz Altan Güner ve Şerif Kaan Koçak’tan oluşan yıldız erkekler (B) takımı üçüncülük madalyasının sahibi oldu. 

En anlamlı ödül

Yılın ilk müsabakası olan yarışmada en anlamlı ödülü Duru Keskin  aldı. İstenmeyen ve vuruş sayılmayan ancak hakemler tarafından fark edilmeyen boş atışı kendisi bildirdiği için Duru, federasyon tarafından teşekkür belgesi ile takdir edildi. Duru keskin bu davranışıyla tüm sporculara örnek oldu. (Spor Servisi)
 

Editör: Sakarya Gazetesi