Malzemeler:

1-750 g yağsız kıyma
2-1 kg domates
3-2 yeşil ya da kırmızı biber
4-1 adet kuru soğan
5-1 tatlı kaşığı karabiber
6-1 tatlı kaşığı kırmızı biber
7-1 tatlı kaşığı tuz
8-7-8 dal maydanoz

Hazırlanış:

1-Kıyma geniş bir kabın içerisine alınır. Üzerine karabiber, tuz ve kırmızı biber eklenir.

2-Malzemeler birbirine iyice karışana kadar yoğrulur.

3-Yoğrulmuş kıymadan yumurta büyüklüğünde parçalar alınarak, Adana kebap tarzında şişlere takılır.

4-Kömür ateşinde mangalda, şişlere takılmış kıymaların bir tarafı pişene kadar beklenir.

5-Ardından dikkatlice çevrilir ve diğer tarafı da pişirilir.

6-Aynı zamanda, domatesler ve biberler ortadan şişe takılarak kömür ateşinde pişirilir.

7-Pişen domates ve biberlerin kabukları soyulur ve küçük küçük doğranır.

8-Soğan ince ince doğranır.

9-Doğranmış domates, biber ve soğan karıştırılır. Tuz eklenerek ezmeli sos hazırlanır.

10-Servis tabağına hazırlanan ezme yayılır.

11-Mangalda pişirilen etler, 2 cm boyunda koparılarak ezmenin üzerine dizilir.

12-Üzerine kıyılmış maydanoz serpilir.

13-Ezmeli Kebap, sıcak olarak servis edilir.

Asırlara meydan okuyan tarihi eserlerin sağlamlık sırrı Asırlara meydan okuyan tarihi eserlerin sağlamlık sırrı

14-Bu lezzetli ve yöresel tarif, damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak.

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi