Gündem dışı söz alan CHP Grup Başkanvekili Emre Genç, deprem yıkıntılarının hala kaldırılmadığına tepki gösterdi. AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan ise, vatandaşları siyasi partiye göre değil, depreme hazırlık konusundaki girişimlere bakarak oy verme çağrısında bulundu.

Çıkartılan yasalar

Deprem konusunda hükümete eleştirilerde bulunan Kazım Kurt ise, ”Bir yıldır herkes konuşuyor. Ama tablo göründü ki enkaz hala duruyor. Buradan çıkışın yolu belediyelere, yerel yönetimlere yüklenerek kurtulacak bir yol değil. Bu devletin işi. Belediyeler sadece devletin çıkardığı yasaları devletin çıkardığı yönetmelikleri uygulamakla yükümlüdür” dedi.

Eskişehir'de öğrencilere müjde! Eskişehir'de öğrencilere müjde!

"Vatandaşı kandırmaktır"

Kurt ayrıca, “Siz sekiz kere imar affı çıkarırsanız, belediyelerin yapabileceği hiçbir şey yok. Yapacağım dediği ya da yapmak isteyip de uygulamaya geçirmeye çalıştığı şeylerin çoğu kendini kandırmaktan başka bir şey değildir. Vatandaşı da kandırmaktır. 50 yıldır yapılan budur. Vatandaş 1999 yılından bu yana mücadele beklemektedir ama ne yazık ki bu mücadele yapılmamıştır” ifadelerini kullandı.

Kazım Kurt ayrıca, “Vatandaşlar Eskişehir’de de olduğu gibi oy verdiği partiye göre dışlanmamalı” dedi.

Muhabir: Mücahit Toy