Fatih Dönmez'den tasarruf paketi açıklaması Fatih Dönmez'den tasarruf paketi açıklaması

Deliklitaş Mahallesi Sıcak Sular Mevkii esnafı ile Aladdin Kafede bir araya gelen Başkan Kurt, Esnafın taleplerini dinledi. Başkan Kurt, 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlerde esnaftan destek istedi.  

Satın aldık 

2014 yılında Odunpazarı Belediye Başkanlığı görevini devraldığında Odunpazarı Belediyesi’nin bütçesinin yaklaşık 150 milyon borcunun ise yaklaşık 120 milyon olduğunu söyleyen Başkan Kurt, “Odunpazarı’nda göreve gelir gelmez tasarruf çalışmalarına başladık. Kiralık araç dönemine son verdik. Kendi araç filomuzu kurduk. Bütün işler müteahhitler aracılığı ile yapılmış. Biz de müteahhitleri aradan çıkardık. Her işi kendimiz yapmaya başladık. Şuanda, Odunpazarı Belediyesi’nin kiralık bir aracı yok. Bütün araçlarımızı satın aldık” dedi. 

Tasarruf yaptık 

Ayrıca Kurt, “Bu şekilde son 5 yılda 253 milyon lira tasarruf yaptık. Tasarruf ettiğimiz para ile de 18 halk merkezi, 16 kreş, kütüphaneler, müzeler, halı saha ve spor kompleksleri yaptık. Bunları yapınca da Odunpazarı Belediyesi kendi kendini döndürür hale geldi. Şuanda kredi kullanmadan, yeni borçlanma yapmadan yatırımlar yaparak belediyeyi işler hale getirdik” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi