Asker olan oğlunun nikah töreni için Eskişehir'den Bilecik'e gelen Hatice Topbaş, büyük bir sevinçle geldiği şehirde, talihsiz bir olay yaşadı. Pazar alanında içinde değerli eşyalarının bulunduğu çantasını kaybetti.
Duyarlı Vatandaş Sayesinde Bulundu
Kaybolan çanta, kapalı pazar alanında alışveriş yapan Zehra Başyiğit isimli bir vatandaş tarafından bulundu. Başyiğit, hiç tereddüt etmeden çantayı Bilecik Belediyesi zabıta ekiplerine teslim etti. Ekipler, çantanın içinde bulunan kimlikten yola çıkarak kısa sürede Hatice Topbaş'a ulaştı.
Zabıta Müdürü Mücahit Öndersev, Hatice Topbaş'ı müdürlüğe davet ederek çantanın kendisine ait olduğunu doğrulamak için içindeki para ve altın miktarı gibi detayları sordu. Doğru cevaplar üzerine çanta, eksiksiz bir şekilde sahibine teslim edildi.
"Büyük Bir İyilik Yaptılar"
Çantasına kavuşan Hatice Topbaş, hem çantayı bulan Zehra Başyiğit'e hem de zabıta ekiplerine teşekkür etti. O an yaşadığı şaşkınlığı ve mutluluğu dile getiren Topbaş, bu olayın kendisine büyük bir iyilik olduğunu söyledi. Öndersev ise, "Duyarlı bir vatandaşımızın sayesinde çanta sahibine ulaştı. Böylesi dürüst davranışlar şehrimiz için gurur kaynağıdır" dedi.