Malzemeler:

1-2 kg süt
2-2 yumurta
3-4 yemek kaşığı yağ
4-1 yemek kaşığı tuz
5-1 yemek kaşığı şeker
6-1 yemek kaşığı instant maya

İç Harcı İçin:

1-200 gram eritilmiş tereyağı
2-Yarım çay bardağı tuz
3-İsteğe bağlı olarak şeker tozu

Yapılışı:

1-Ilık sütü derin bir kabın içine alın. Ardından içine yumurtaları, yağı, tuzu, şeker tuzunu ve mayayı ekleyerek malzemeleri iyice karıştırın.

2-Homojen bir karışım elde etmek için karışımı yoğurun. Hamurun kıvamını kontrol ederek gerekirse un ekleyin, ancak hamurun çok sert olmamasına dikkat edin.

3-Hazırladığınız hamuru, üzerini örtüp oda sıcaklığında bir süre dinlendirin. Hamurun mayalanması için uygun bir ortamda bırakın.

4-Hamur mayalandıktan sonra ceviz büyüklüğünde bezeler alın. Her bir bezeyi unlu bir zeminde açarak büyük yufkalar elde edin.

5-İç harcı hazırlamak için eritilmiş tereyağını, tuzu ve isteğe bağlı olarak şeker tozunu bir kasede karıştırın.

6-Her açılan yufkayı yağlı karışımla güzelce sıvayın, katlayarak 4 kat oluşturun. Ardından iç harcınızı sürün ve katlayarak büyütün.

Kamu personeli ve muhtarlara seminer Kamu personeli ve muhtarlara seminer

7-Hazırlanan kete hamurlarını yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine süt ve yumurta karışımını sürerek güzelce renk alana kadar pişirin.

8-Fırından çıkan keteleri sıcak servis yapın.

Afiyet olsun!


 

Editör: Sakarya Gazetesi