Özellikle kamu personelinin çalışma sisteminde yapılacak değişiklikler dikkat çekiyor. Yeni dönemde personelin esnek ve uzaktan çalışması sağlanacak. Bu çerçevede 6 farklı formül gündeme geldi.

Kamuda Birden Fazla Maaşa Sınırlama

Kamuda birden fazla maaş alma konusunda sınırlama getirileceği açıklandı. Bir kişinin devlet memuru olarak farklı görevlerde bulunması mümkün, ancak aldığı maaşlarda üst sınır belirlenecek. Belirlenen sınırı aşan maaşlar doğrudan devlete gelir olarak kaydedilecek.

Kamuda Yeni Kurum Kurulması

Kamuda yeni kurum kurulmasının tamamen önlenmesi söz konusu değil. Gerektiğinde yeni kurumlar kurulabilir, ancak mükerrer yapılanmaların ve gereksiz bürokrasinin önüne geçilecek. Bu, hem tasarrufa hem de verimliliğe katkı sağlayacak.

Esnek ve Uzaktan Çalışma

Özellikle İstanbul'da cuma günleri trafikte yaşanan azalma, esnek ve uzaktan çalışma modellerinin özel sektörde olduğu gibi kamu sektöründe de uygulanabileceğini gösteriyor. İnternet tabanlı uygulamaların yaygın olduğu bakanlıklarda, örneğin Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda, esnek çalışma modelleri uygulanabilir. Bu sayede verimlilik ve çalışan motivasyonu artacaktır.

Uzaktan Çalışmanın Verimliliğe Katkısı

Büyükşehirlerde yaşayan kamu personeli, uzun yol süreleri nedeniyle kendilerine ve ailelerine yeterince zaman ayıramıyor. Uzaktan çalışma modeli, büyükşehirlerde yaşayan personelin verimliliğini artıracaktır.

Pi Network'ten kritik açıklama: "2024 yılı bitmeden..." Pi Network'ten kritik açıklama: "2024 yılı bitmeden..."

Çalışma Modelleri

Hazırlanan taslakta birden fazla çalışma modeli üzerinde duruluyor. Bu modeller arasında esnek çalışma, değişken zamanlı çalışma, uzaktan çalışma ve hibrit çalışma bulunuyor. Bir günün tatil edilmesi ya da uzaktan çalışma yöntemi ile esnek çalışma modeli mümkün. Bu değişikliklerin kamuda başlaması daha etkin sonuçlar doğuracaktır.

Kaynak: Haber Merkezi