Sektörde, dünyadaki toplu taşıma araçları arasında öncü marka olarak gösterilen Karsan, Avrupa ve Kuzey Amerika’dan sonra Japonya Pazarı’na da girecek. Otomotiv ülkesi olarak bilinen Japonya pazarına Nisan 2023’de Altech firmasıyla gerçekleştirdiği iş birliği anlaşmasının ardından giriş yapan Karsan, E-JEST modelinin Japonya lansmanını gerçekleştirdi.

Türk Büyükelçiliği’nde düzenlenen törene Japon basınından geniş çaplı bir katılım gerçekleşirken müşterilerin yoğun ilgisi de dikkat çekti. Karsan, Japonya pazarına giriş yaparak aynı zamanda Japonya’nın ilk Avrupalı elektrikli otobüs markası oldu. 6 metrelik elektrikli minibüs E-JEST’in tanıtım toplantısına, Türkiye’nin Tokyo Büyükelçisi Korkut Güngen, Karsan CEO’su Okan Baş, ALTECH Ceo’su Toshishige Ikeya ve çok sayıda davetli katıldı. Toplantıya Japonya ve Türkiye Medyası temsilcileri de yoğun ilgi gösterdi.

Yapay zeka kullanılarak kitap yazıldı Yapay zeka kullanılarak kitap yazıldı

aw102341_01-1703068927

210 Kilometreye kadar menzil, 4 saatte şarj

Düzenlen toplantıda açılış konuşmalarının yanı sıra elektrikli minibüs Karsan E-JEST’in teknik özelliklerinin anlatıldığı bir de tanıtım filmi yayınlandı. Yayınlanan filmde, elektrikli minibüsün 210 kilometreye kadar menzile sahip olduğundan ve 4 saat gibi kısa sürede şarj olduğu bilgilerine yer verildi. Öte yandan araçta, BMW’nin 135 kW’lik elektrik motoru da bulunuyor. Toplantı sonrası kurdele kesim töreni düzenlendi.

Editör: Sakarya Gazetesi