İYİ Parti içinde bugün iki önemli isim, Durmuş Yılmaz ve Bahadır Erdem, istifa kararlarını açıkladı. İlk istifa haberi, parti kurucularından Durmuş Yılmaz tarafından sosyal medya üzerinden paylaşıldı. Yılmaz, yaptığı paylaşımda, "İYİ Parti üyeliğimi sonlandırdım, bilgilerinize" ifadesini kullanarak istifasını duyurdu.

İkinci istifa haberi ise İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Bahadır Erdem'den geldi. Erdem, partisinin yerel seçim stratejisini eleştirerek, "Bu doğrultuda partimizin aldığı ve değiştirmemekte ısrar ettiği seçimlere 'tüm illerde' ayrı aday ile girme kararı yani bir başka deyiş ile 2019 yerel seçimlerinde birçok ilde seçimin kazanılmasını sağlayan güç birliğini sonlandırmayı son derece yanlış bulduğumu bir kez daha belirtmek isterim" dedi ve istifasını açıkladı.

Özgür Özel Eskişehir'de başkanlar ile buluştu Özgür Özel Eskişehir'de başkanlar ile buluştu

İYİP istifa

Erdem, istifasını duyururken, "Bugüne kadar bana destek olan başta İYİ Parti Genel Başkanı Sn. Meral Akşener olmak üzere, mevkidaşlarıma, GİK üyelerimize, İl Yönetimlerimize ve İYİ Parti’nin İYİ insanlarına teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Editör: Sakarya Gazetesi