Malzemeler:

1-1 kilogram yağsız dana kıyma
2-150 gram böbrek yağı
3-2 adet orta boy soğan
4-2 çay kaşığı karbonat
5-2 yemek kaşığı süt tozu
6-1 adet yumurta sarısı

Hazırlanış:

1-Yağsız dana kıyma ve böbrek yağı geniş bir kaba alınarak iyice yoğrulur. Bu karışım daha sonra kıyma makinasında çekilir.

2-Soğanlar rendelenir ve karışıma eklenir. Ardından karbonat, süt tozu ve yumurta sarısı da eklenerek iyice karıştırılır.

Eskişehir'de Yenikent Kapalı Pazar'ı açılış için gün sayıyor! Eskişehir'de Yenikent Kapalı Pazar'ı açılış için gün sayıyor!

3-Elde edilen karışım tekrar kıyma makinesinden geçirilerek homojen bir kıvam alması sağlanır. Hazırlanan harç, bir gün boyunca buzdolabında dinlendirilir.

4-Dinlendirilen harçtan alınan parçalara istenilen şekil verilerek, ızgarada ya da fırında pişirilir.

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi