Malzemeler:

1-1 kilogram yağsız dana kıyma
2-150 gram böbrek yağı
3-2 adet orta boy soğan
4-2 çay kaşığı karbonat
5-2 yemek kaşığı süt tozu
6-1 adet yumurta sarısı

Meteoroloji'den bazı bölgelere önemli uyarı! Meteoroloji'den bazı bölgelere önemli uyarı!

Hazırlanış:

1-Yağsız dana kıyma ve böbrek yağı geniş bir kaba alınarak iyice yoğrulur. Bu karışım daha sonra kıyma makinasında çekilir.

2-Soğanlar rendelenir ve karışıma eklenir. Ardından karbonat, süt tozu ve yumurta sarısı da eklenerek iyice karıştırılır.

3-Elde edilen karışım tekrar kıyma makinesinden geçirilerek homojen bir kıvam alması sağlanır. Hazırlanan harç, bir gün boyunca buzdolabında dinlendirilir.

4-Dinlendirilen harçtan alınan parçalara istenilen şekil verilerek, ızgarada ya da fırında pişirilir.

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi