Gereksiz harcamalar kısılıyor ve kamuda fazla ürün alımı durduruluyor. Tasarruf politikaları, yasal düzenlemeler ve genelgelerle destekleniyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Amerika ziyaretlerinin ardından çalışmalar hız kazanıyor ve uygulamaya geçilmeden önce ilgili taraflarla görüşülüyor.

Para-14

29 Nisan 2024 güncel altın fiyatları! 29 Nisan 2024 güncel altın fiyatları!

Denetim mekanizmaları sıkılaştırılarak hesap verebilirlik artırılıyor. Bürokrasiye yeni araç ve bina alımı yapılmıyor, servis sayıları azaltılıyor. Tatil bölgelerindeki etkinlikler, ilgili kamu kurumlarının bulunduğu illerde düzenleniyor. Önceki harcamaların incelenmesiyle gereksiz harcamaların önüne geçilmesi sağlanıyor. Kamu kurumlarına daha fazla hesap verme zorunluluğu getiriliyor. Bu tedbirlerle kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanımı sağlanarak israf önlenmeye çalışılıyor.

para-10

Hükümetin planladığı yatırımlar incelenecek ve öncelik sıralaması ile ihtiyaç takvimi oluşturulacak. En kritik yatırımlar öne çekilerek hızlandırılacak. Mega ve maliyeti yüksek projelerin gerçekleştirilme zamanı, ekonomik durum düzelene kadar geçici olarak askıya alınacak.

Kaynak: Haber Merkezi