Malzemeler (6-8 Kişilik):

1-1 kg arpacık soğan
2-1 kg haşlanmış kuzu eti veya tavuk eti
3-1 çorba kaşığı domates salçası
4-1 tatlı kaşığı biber salçası
5-1 çorba kaşığı tereyağı
6-Karabiber
7-Tuz
8-Yeterli miktarda su

Zülbiye Yemeği Nasıl Yapılır:

1-Arpacık soğanlar, kabukları soyulduktan sonra bütün halde bir tencereye yerleştirilir ve üzerine bir parmak geçecek kadar su eklenerek kaynamaya bırakılır.

2-Ayrı bir kapta kuzu eti veya tavuk eti haşlanır. Haşlanmış soğanın suyu süzülmeden üzerine haşlanmış et eklenir ve karıştırılır.

3-Bir tavada tereyağında biber ve domates salçası kavrularak oluşturulan sos, tenceredeki karışıma eklenir. Karışım, 10 dakika kadar tencerede kaynatıldıktan sonra ocaktan alınarak dinlendirilir.

Bunu kullanın romatizma ağrılarını unutun Bunu kullanın romatizma ağrılarını unutun

4-Dinlendirilen yemeğin üzerine karabiber serpilerek servis edilir.

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi