İLK HUTBENİN OKUNDUĞU CAMİDE BULUŞTULAR

Eskişehir Ertuğrulgazi Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen 33. Geleneksel Ertuğrulgazi Şurası ve Yörük Etkinlikleri’nin açılış programı Karacaşehir Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Osman Gazi adına Dursun Fakıh tarafından ilk hutbenin okunduğu tarihi Karacaşehir Camii’nde düzenlenen programa Eskişehir Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, dernek yönetimi ve çevre köylerden yaklaşık 500 vatandaş katıldı. Cuma namazının ardından ilk hutbenin anması yapıldı ve katılımcılara ikramlarda bulunuldu.

A W776432 07

“MANEVİYATI YAŞAMAK ÇOK GÜZEL”

Tarihi Karacaşehir Camii’nde cuma namazını kılan Vali Yılmaz, bölgenin Türk tarihi açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Yılmaz, “Cihan imparatorluğu kuran Osmanlı’nın ilk tohumlarının atıldığı, ilk hilalinin doğduğu bu noktada olmaktan büyük bir heyecan duyuyorum. Atalarımıza olan bağlılığımızı ve onların bıraktığı maneviyatı yaşamak gerçekten çok güzel bir duygu” dedi.

A W776432 07

“İLK HUTBENİN ANMASINI YAPIYORUZ”

Eskişehir Ertuğrulgazi Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Abdül Ünal ise programın Karacaşehir’den başlatılmasının sembolik önem taşıdığını belirtti. Başkan Ünal, Osmanlı’nın kuruluş hutbesinin Dursun Fakıh tarafından Osman Gazi adına burada okunduğunu hatırlatarak, Yörük kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak istediklerini söyledi.

Halkevi inşaatında yaya kargaşası
Halkevi inşaatında yaya kargaşası
İçeriği Görüntüle

A W776432 03YENİ YÖRÜK BEYİ GÜRBÜZ KURAN

Başkan Ünal ayrıca dernekte Yörük beylerinin iki yılda bir değiştiğini belirterek, önceki Yörük Beyi Kartal Muhtarı Hüseyin Şen’in ardından yeni Yörük Beyi’nin Eskişehirli iş insanı Gürbüz Kuran olduğunu açıkladı.

Kaynak: İHA