İklim değişikliğine dikkat çekmek ve çözüm önerileri sunmak amacıyla düzenlenen etkinliklerde, katılımcılara iklim değişikliği, etkileri, nedenleri, ve çözüm önerileri gibi konularda bilgi verildi. Ayrıca, iklim değişikliği ile ekonomi, sağlıklı yaşam ve beslenme gibi konularda da önemli bilgiler paylaşıldı.

Porsuk Çayı'nda tedirgin eden görüntü Porsuk Çayı'nda tedirgin eden görüntü

Gazi Mustafa Kemal Paşa Belde Evi, Çukurhisar Belde Evi, Hedef Batıkent Belde Evi, Çamlıca Belde Evi, Mustafa Kemal Paşa Belde Evi, Gündüzler Belde Evi, Muttalıp Belde Evi, Ömerağa Belde Evi, Sıraevler Belde Evi, Sütlüce Belde Evi, Şarhöyük Belde Evi, Tombakzade Belde Evi, Şirintepe Belde Evi ve Tunalı Belde Evi’nde gerçekleştirilen eğitimlere katılan 228 kadın kursiyer, Aralık ayının sonuna kadar devam edecek eğitimlerden faydalanacak.

Tepebaşı Belediyesi yetkilileri, kadınların toplumsal değişimlerde önemli bir rol oynadığını belirterek, iklim değişikliğiyle mücadelede de kadınların etkili bir rol üstlendiğini vurguladı. İklim krizinin ciddiyeti konusunda toplumu bilinçlendirmeyi amaçlayan eğitimlerin devam edeceği bildirilirken, Belde Evi kursiyerleri, Tepebaşı Belediyesi yetkililerine ve İklim Sözcüleri gönüllülerine teşekkürlerini iletti.

Editör: Sakarya Gazetesi