Malzemeler

1-500 gram kıyma
2-1 çay kaşığı sarıkök
3-1,5 yemek kaşığı domates salçası
4-1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
5-4 dal dereotu
6-4 dal maydanoz
7-Yarım kuru soğan
8-Yarım kilo salamura yaprak
9-Yarım su bardağı lepe
10-1 su bardağı pirinç
11-Tuz
12-Karabiber

Sosu için:

1-Yarım kilo yoğurt
2-2 diş sarımsak

Hazırlık

1-Öncelikle lepe ve su bir tencerede kaynatılarak pişirilir.
2-Dereotu, maydanoz ve soğan ince ince kıyılır.
3-Kıyma, ayçiçek yağı, soğan, dereotu, maydanoz, haşlanmış lepe, pirinç, karabiber bir kapta karıştırılarak iç harcı hazırlanır.
4-Salamura yapraklar haşlandıktan sonra tek tek açılır ve iç harcından konularak sarılır.
5-Sarılan sarmalar tencereye dizilir. Üzerine sarıkök, tuz, domates salçası, ayçiçek yağı ve sarmaların üstünü kapatacak şekilde su eklenir.
6-Tencerenin kapağı kapatılarak orta ateşte pişirilir.
7-Sarmaların pişip pişmediğini kontrol etmek için bir tanesini alıp açarak bakabilirsiniz.
8-Sarmalarınız piştiğinde ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
9-Soğuyan sarmaları servis tabağına alın ve üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis edin.

0F674B65 97C7 4D72 962E 938E853293F8

Püf Noktaları

1-Sarmalarınızın lezzetli olması için kullandığınız malzemelerin taze olmasına dikkat edin.
2-Sarmalarınızın iç harcı çok sulu olmamasına dikkat edin. Aksi takdirde sarmalar pişerken dağılabilir.
3-Sarmalarınızın pişme süresini sarmanın büyüklüğüne göre ayarlayın.
4-Sarmalarınızın sosu için kullandığınız sarımsağı rendeleyerek veya ezerek kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Kaynak: Haber Merkezi