Malzemeler:

1-2 su bardağı lepe
2-250 g kemiksiz et (isteğe bağlı olarak kuzu veya dana eti kullanabilirsiniz)
3-1 yemek kaşığı margarin
4-1 kahve kaşığı sarıkök
5-3 orta boy patates
6-1 orta boy soğan
7-Tuz (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)

Hazırlanışı:

1-İnce ince kıyılmış soğanı ve margarini geniş bir tencerede kavurun. Soğanlar pembeleşene kadar karıştırarak kavurmayı sürdürün.

2-Kavrulan soğanların üzerine su ekleyin. Ardından kuşbaşı şeklinde doğranmış etleri, lepe ve 5-6 parçaya bölünmüş patatesleri ekleyin.

3-Karışımı kaynamaya bırakın. Patatesler ve et iyice pişene kadar orta ateşte kaynatmaya devam edin.

4-Pişme sürecinin sonlarına doğru sarıkökü ve tuzu ekleyerek karıştırın. Damak zevkinize göre tuz miktarını ayarlayabilirsiniz.

B sınıfı ehliyeti olanlara önemli uyarı! B sınıfı ehliyeti olanlara önemli uyarı!

5-Patatesler ve et yumuşak bir kıvama geldiğinde, çorbayı ocaktan alın. Sıcak servis yapmadan önce bir süre dinlendirerek lezzetin daha da iyileşmesine olanak tanıyabilirsiniz.

6-Geleneksel bir Türk çorbası olan bozbaş çorbasını bu tarifle kolayca evinizde hazırlayabilir ve sevdiklerinize sıcak bir lezzet sunabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi