Kırsal kalkınmayı destekleme projeleri ile ekonomik olarak zor günlerden geçen üreticiye destek olan Büyükşehir Belediyesi, üretici ile tüketici arasında köprü görevi gördüğü projelerden biri olan Halk Süt ile de Eskişehirlilere Türkiye’nin en ucuz pastörize sütünü sağlıyor. 
Halk Ekmek, Halk Süt ve Halk Yumurta’ya gösterilen ilgiden büyük mutluluk duyduklarını ifade eden  Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen “Çiğ süt alım fiyatında Ulusal Süt Konseyi tarafından %50’ye yakın artışa gidildi. Bu artışa ambalaj ve nakliye giderleri de dahil edildiğinde süt fiyatları iki hatta üç katına çıktı. Piyasada pastörize süt fiyatlarının litresi 10 lira ile 16 lira arasında değişiyor” dedi. 

Büyükerşen, “Bizler de son fiyat artışlarını tüketicimize en az oranda yansıtmak için gayret gösterdik ve pastörize Halk Süt’ü kâr amacı gütmeden, maliyetine satabileceğimiz bir rakam belirledik. Son düzenleme ile pastörize sütümüz, büfelerimizde ve Üretici Marketlerimizde 3 litre 21 TL’den, 5 litre ise 33 TL’den satılıyor.” 

Türkiye’deki en ucuz pastörize sütü Eskişehirlilerin tükettiğini ifade eden Başkan Yılmaz Büyükerşen, pastörize sütün yanı sıra tereyağı, lor ve peynirde de kâr amacı gütmeden satışlara devam edeceklerini ifade etti. 

Editör: ÜSTÜNER ÜNÜGÜR