Uzay Haberleri

uzay haberleri ve güncel uzay gelişmeleri, uzay ile ilgili tüm video, uzay fotoğrafları ve uzay haberleri Sakarya Gazetesi: Eskişehir Haber - Son Dakika Eskişehir Haberleri sitemizde


Dünya

Uzay taşımacılığı şirketi SpaceX’in CEO'su Elon Musk, İsrail'in İran'a gerçekleştirdiği saldırısının ardından yaptığı paylaşımda, "Roketleri birbirimize değil, yıldızlara göndermeliyiz" dedi.

Teknoloji

Uzay Kampı Türkiye, 17 Nisan'da gerçekleşecek özel bir törenle lansmanını yapacağı Aurora simülatörü ile, çocuklara ve gençlere sunduğu uzay bilimleri...

Dünya

Deniz yoluyla yardım ulaştırılması için ABD’nin İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi’nin kıyısına inşa etmeye başladığı limana yönelik çalışmalar uzaydan görüntülendi.

Teknoloji

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın da aralarında bulunduğu Ax-3 ekibi, iniş yaptıkları Florida açıklarında Dragon kapsülünden çıkartıldı.

Teknoloji

Rus kozmonot Oleg Kononenko, 878 gün 12 saat yörüngede kalarak, en fazla süre uzayda kalma rekorunu kırdı.

Teknoloji

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı’nın da içinde yer aldığı Ax-3 ekibi uzay yolculuğunu tamamladı.

Teknoloji

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, 13 deneyimizden biri olan CRISPR - Gem deneyi için pür dikkat çalışırken pozlarını sosyal medya...

Teknoloji

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda kalacağı sürede yaptığı deneylere ilişkin bilgi verdi.

Teknoloji

Uzay yolculuğu başlayan Alper Gezeravcı’nın uzay mekiğindeki ilk cümleleri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “İstikbal göklerdedir” sözü oldu.

Dünya

ABD'nin gizli görevdeki “X-37B uzay uçağını” taşıyan Falcon Heavy roketini 7’inci kez yörüngeye fırlattı.

Teknoloji

BD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), uzayın derinliklerinden ilk kez lazerle gönderilen ultra yüksek çözünürlüklü videoyu paylaştı.

Teknoloji

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda görevli Rus kozmonotlar Oleg Kononenko ve Nikolai Chub, modüle donanım yerleştirmek için yaklaşık 8 saatlik uzay yürüyüşü...