Ukrayna Haberleri

ukrayna haberleri ve güncel ukrayna gelişmeleri, ukrayna ile ilgili tüm video, ukrayna fotoğrafları ve ukrayna haberleri Sakarya Gazetesi: Eskişehir Haber - Son Dakika Eskişehir Haberleri sitemizde


Dünya

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD Temsilciler Meclisi’nde dün onaylanan Ukrayna’ya 60,8 milyar dolarlık yardım paketiyle ilgili yaptığı açıklamada, “Bu karar...

Dünya

Rusya ordusunun Ukrayna’nın Dnipropetrovsk bölgesine gerçekleştirdiği füze saldırısında 8 kişi hayatını kaybetti, 29 kişi de yaralandı.

Dünya

Rusya ordusunun Ukrayna’nın Çernihiv kentinde gerçekleştirdiği füze saldırısında ölü sayısı 17’ye, yaralı sayısı 60’a yükseldi.

Dünya

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın herhangi bir NATO ülkesine yönelik saldırı planı bulunmadığını ancak Batı tarafından Ukrayna'ya verilecek F-16...

Dünya

Rus ordusu, Ukrayna’nın en büyük hidroelektrik santrali Dnipro HES dahil olmak üzere ülkenin enerji endüstrisine ve yerleşim yerlerine geniş çaplı...

Dünya

Avrupa Birliği (AB) Konseyi, Avrupa Barış Fonu kanalıyla Ukrayna’ya 5 milyar euro ilave askeri destek sağlanmasına onay verdi.

Dünya

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna tarafından gerçekleştirilen dronlu saldırıların engellendiğini ve Ukrayna'nın 35 dronunun imha edildiğini açıkladı.

Dünya

Avrupa Birliği (AB) büyükelçileri, 2024 yılı için Ukrayna’ya 5 milyar euro ilave askeri destek konusunda anlaşma sağladı.

Dünya

Rusya’nın Ukrayna’nın güneyindeki Kryvyi Rih kentine düzenlediği saldırıda 4 kişi, Donetsk bölgesine düzenlediği saldırıda ise 2 kişi hayatını kaybetti.

Yurttan

Ukraynalı Alona Andriichenko, Rusya'nın saldırıları nedeniyle geldiği Türkiye’de gönlünü Amasyalı Resul Berkhan Nalcı’ya kaptırdı.

Dünya

Ukrayna'nın Rusya'ya düzenlediği İHA saldırılarında petrol depolama tesisi ve enerji tesisinde yangın çıktı.

Dünya

Ukrayna’daki ekonomik ve sosyal hasarın boyutları artmaya devam ederken ülkenin yeniden inşası için 500 milyar dolara yakın bir bütçe gerekiyor.

Dünya

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ukrayna’ya ait 38 İHA’nın Kırım üzerinde düşürüldüğü kaydedildi.

Dünya

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Tiran ev sahipliğinde gerçekleştirilen Ukrayna Zirvesi'ne katılmak üzere Arnavutluk'a geldi.

Dünya

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya’nın mayıs sonu ya da yaz aylarında Ukrayna’ya karşı yeni bir saldırı hazırladığını ancak kendi...

Dünya

Ukrayna’nın Karadeniz'de bulunan liman kenti Mikolayiv’e gelen Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock’un ziyareti bölgede uçan Rusya’ya ait bir İHA’nın tespit...

Dünya

Ukrayna Devlet Başkanı Valdimir Zelenskiy, Rusya-Ukrayna Savaşı’nda bugüne kadar en az 31 bin Ukraynalı askerin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Dünya

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin 2. yıldönümünde Fransa’nın başkenti Paris’te Ukrayna’ya destek gösterisi düzenlendi.

Dünya

Ukrayna ordusunun Rusya'nın Belgorod kentine gerçekleştirdiği saldırı sonucu 5 kişi hayatını kaybetti, 18 kişi yaralandı.

Dünya

Rusya’nın Ukrayna’nın farklı bölgelerine düzenlediği saldırılarda 11 kişi yaralandı, çok sayıda ev hasar gördü.

Dünya

Rus ordusunun Ukrayna'nın Donetsk bölgesine gerçekleştirdiği füzeli saldırı sonucu 3 kişi hayatını kaybetti.

Dünya

Polonyalı çiftçiler, Ukrayna'dan ithal edilen tarım ve gıda ürünlerinin Polonya tarımını bitirdiği gerekçesiyle 20 Şubat’ta ülkenin Ukrayna ile olan tüm...

Dünya

Rusya tarafından sabah saatlerinde Ukrayna’nın birçok bölgesine saldırı düzenlenirken başkent Kiev’e bağlı Holosiivskyi semtinde 4 kişi, güneydeki Mikolayiv kentinde ise...

Dünya

Ukrayna güçlerinin Rusya kontrolündeki Luhansk bölgesinde yer alan Lısıçansk kentinde bir fırının bulunduğu binaya düzenlediği saldırıda biri çocuk 28 kişi...

Dünya

Rusya ordusunun Ukrayna’nın başkenti Kiev’e, Harkov’a ve Pavlograd’a yönelik saldırılarında 5 kişi hayatını kaybetti, 42 kişi yaralandı.

Dünya

Rusya’nın Ukrayna’nın doğusundaki Pokrovsk kentine düzenlediği füzeli saldırıda 5’i çocuk 11 kişi hayatını kaybetti.

Dünya

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna tarafından Rusya’nın Belgorod bölgesine fırlatılan 12 füzenin düşürüldüğünü duyurdu.

Dünya

Ukrayna’nın Rusya’nın Belgorod şehrine bugün düzenlediği füze saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 14’e yükseldi.

Dünya

Ukrayna tarafından Rusya'nın Belgorod şehrine düzenlenen füze saldırısında 10 kişi hayatını kaybederken, 45 kişi yaralandı.

Dünya

Rusya'nın Ukrayna geneline 158 füze ve insansız hava aracı (İHA) ile gerçekleştirdiği saldırılar sonucu 12 hayatını kaybetti, 76 kişi yaralandı.