Bitlis Haberleri

Bitlis haberleri ve güncel Bitlis gelişmeleri, Bitlis ile ilgili tüm video, Bitlis fotoğrafları ve Bitlis haberleri Sakarya Gazetesi: Eskişehir Haber - Son Dakika Eskişehir Haberleri sitemizde


Yurttan

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde kontrolden çıkan kozmetik ürünü yüklü tır devrildi.

Yaşam-Magazin

Bitlis’in Tatvan İlçesinde bulunan Zelal Çay Evinde, 7’den 70’e vatandaşlar, satranç ve dama oynayarak zamanını değerlendiriyor.

Yurttan

Bitlis’in Ahlat ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.

Yurttan

Bitlis’te vatandaşlar tarafından bitkin halde bulunduktan sonra tedavi edilen tilki, doğal ortamına bırakıldı.

Yurttan

Bitlis’in Adilcevaz ilçesine bağlı Süphan Dağı eteklerinde bulunan 2 bin 317 rakımlı Kışkılı köyünün ulaşımı kesildi.

Yurttan

Bitlis-Tatvan kara yolunda 10 aracın karıştığı zincirleme kazada 16 kişi hafif şekilde yaralandı.

Yurttan

Bitlis’te günlerdir etkili olan sağanak yağış nedeniyle bir taş ev yıkıldı.

Kültür Sanat

Bitlis, Türkiye'nin Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer almaktadır. Tarihi ve coğrafi özellikleriyle dikkat çeken Bitlis'in eski adı neydi?

Yurttan

Bitlis’in Hizan ilçesine yola düşen kaya parçaları sürücülere zor anlar yaşattı.

Yurttan

Bitlis’te geçtiğimiz günlerde yağan kar yağışından dolayı kapanan onlarca köy yolu İl Özel İdare ekipleri tarafından tek tek açılıyor.

Genel

Ahlat Müzesi, birçok uygarlığın izlerini günümüze taşıyan zengin bir kültür hazinesini barındıran bir müzedir.

Yurttan

Bitlis’te etkili olan kar yağışı nedeniyle özel idare karayolları ve belediye ekipleri kapanan yolları açmak için topyekun bir seferberlik başlattı.

Yurttan

Bitlis'in Hizan ilçesinde akşam saatlerinde bastıran kar yağışı nedeniyle araçlar kara gömüldü.

Genel

Bitlis, Türkiye'nin en köklü ve eski bal üretim merkezlerinden biridir. Bu bölgede üretilen ballar genellikle geven ve kekik yaylalarının özel...

Yurttan

NASA’nın güneşte son yıllardaki en şiddetli patlamanın gerçekleşeceğini duyurması üzerine Bitlis’teki uzayseverler teleskop başına geçerek güneşi gözlemledi.

Yurttan

Bitlis İl Jandarma Komutanlığı personelleri, ‘Güvenlik Birimleri Öğrenci Buluşması’nda etkinliği kapsamında çocuklarla bir araya geldi.

Yurttan

Bitlis’te hatalı sollama nedeniyle 3 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti.

Genel

Bitlis Etnografya Müzesi, geçmiş yıllarda Vali Konağı olarak kullanılan bir binanın, 2005 yılında Bakanlığa tahsis edilerek ziyarete açılmasıyla ortaya çıkmıştır.

Genel

Türkiye'nin meşhur Adilcevaz Cevizleri, özenle seçilen olgunlaşmamış yeşil cevizlerle bu eşsiz lezzetin kaynağını oluşturur.

Genel

Efsane kelimesi, genellikle olağanüstü, hayranlık uyandıran ve genellikle zamanla büyüyen hikayeleri ifade etmek için kullanılır.

Gündem

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yurt genelinde beklenen sağanak yağış ve fırtına nedeniyle 41 il için turuncu, 31...

Genel

Bitlis'in tarih boyunca değişik isimlerle anıldığı doğrudur. Asurlular Bit-Liz, Persler ve Yunanlılar Bad-Lis veya Bad-Lais, Bizanslılar Bal-Lais-on, Babaleison veya Baleş,...

Genel

Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan Bitlis, tarih boyunca önemli medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir şehirdir.

Asayiş

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 11 ilde gerçekleştirilen 'Kahramanlar' operasyonları ile, 75 şüpheli bölücü terör örgütü mensubunun gözaltına alındığını açıkladı.