Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genel Merkez’de AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

* Dünyada ve ülkemizde 20 yılda il başkanlarını 150 defa bir araya getiren bir başka parti olduğunu sanmıyorum.

* Bu platformlar milletimizin sesinin en üst düzeyde duyurulduğu yerlerdir. AK Parti’nin seçimlerden hep birinci çıkmasının sırrı buradadır.

* Çareyi yeniden milletimize gitmekte bulduk. 2007 Milletvekili seçimlerini hatırlayın, ‘Durmak Yok Yola Devam’ diyerek yüzde 47 oy oranı ile kazandık.

* 29 Mart 2009 Mahalli Seçimlerinde ‘İşimiz hizmet gücümüz millet’ diyerek belediyelerdeki hizmet ruhsatımızı yeniledik.

* Teklif ettiğimiz anayasa değişikliği halk oylamasında yüzde 58’lik bir destek ile milletimiz tarafından kabul edildi.

“ERKEN SEÇİM OLMAYACAK”

* Kuruluşumuzdan bu yana girdiğimiz her seçimden istisnasız birinci çıktı.

* İttifaklarda da yüzde 50 altına düşmedik. Şu anda muhalefet niye bu kadar çırpınıyor?

* Çünkü, gelecekleri yerin ne olduğunu çok iyi biliyorlar. AK Parti bu başarısı ile dünya demokrasilerinde bu kadar uzun süre bu kadar yüksek oy seviyesini ve iktidarını koruyabilmiş istisna örneklerin başında geliyor.

* 2023 seçimlerinde hem cumhurbaşkanlığını yeniden kazanarak ve Cumhur İttifakı olarak Meclis çoğunluğu ile rekoru ileri taşıyacağız.

*Esasen biz bundan 10 yıl önce 2023’ü ilan ettiğimizde seçim yılı 2024’tü. İlginçtir hâlâ erken seçim erken seçim, ya olmayacak erken seçim. Haziran 2023.

* Bunlar kiminle yürüdüklerinin farkında değiller. Geçti onlar, tarih oldu. 15 ayda 20 ayda bir seçim yapmak bunlar ilkel kabilelerin işidir.

* Biz modern bir yapının ilkelerini oraya koyan bir partiyiz, Cumhur İttifakıyız. Türkiye ve bizim için her seçim önemli ve hayatidir.

* Dünya ve ülkemizin içinden geçtiği süreç 2023 seçimlerini çok daha kritik hale getirdi.

* Eser ve hizmet altyapısı üzerinde ülkemizi inşallah yeni bir safhaya çıkarmış olacağız.

Editör: ÜSTÜNER ÜNÜGÜR