Tekin İl Başkanlığı binasına geldi. Gürsel tekin İl binasının önüne geldi, ancak minibüsten inmedi.

Öncesinde CHP'li vekiller ile polis arasında arbede çıktı. Tekin'in avukatının dilekçe yazarak, kayyumluk kararının icrası için valilik ve emniyet müdürlüğünün görevlendirilmesini istediği ortaya çıktı.

Gürsel Tekin'in memurları, kararın icrası için CHP İl Başkanlığı binasına geldi. Başta CHP'li vekiller olmak çok sayıda kişinin tepki gösterdiği ablukada tansiyon yüksek...

CHP’li Gürsel Tekin’in memurlarının il binasına gelişinin ardından parti yöneticileri ve milletvekilleri bina girişinde oturma eylemi yaptı. Polis ekipleri arka kapı önünde toplanan gruba biber gazıyla müdahale etti, kısa süreli arbede yaşandı. CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde gerginlik yaşandı.

Whatsapp Image 2025 09 08 At 13.45.09

Tekin " biz kayyum değiliz"

Gürsel Tekin, CHP İl Başkanlığı binasına geldi. Aracından indikten sonra büyük protestolarla karşılaşan Tekin, su atılan vatandaşlara 'Su iyidir berekettir' dedi.

İl Binası önünde açıklama yapan Tekin "biz kayyum değiliz" diyerek "Telaş etmeyin, sorularınıza cevap verilecek. Son derece rahatız. Bu sorunun hiçbir parçasında yokuz. Biz kayyum filan değiliz. Ne gariptir altı gündür sesimiz çıkmamasına rağmen baba ocağına giderken el ele gidelim. Bizi engelleyemezler. CHP'lilerin bana tepkisi olmaz. Bizim tarafsızlığımıza hiçbir arkadaşımızın itirazı söz konusu değil. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Parti içerisinde hiçbir arkadaşımızı ayrıştırmadık" dedi.

"Bağıranlar CHP'li değil"

Tekin açıklama yaparken slogan atanlara karşı " bağıranların hiçbirisi CHP'li değil" dedi.

Hatipoğlu yurttaki imkanları inceledi
Hatipoğlu yurttaki imkanları inceledi
İçeriği Görüntüle

Gürsel Tekin, saat 14.45 sıralarında polis koruması eşliğinde İstanbul İl Binası'na girdi.

Burada da kısa bir açıklama yapan Gürsel Tekin, şöyle konuştu:

-Biz CHP'nin tüzüğüne uygun olarak geldik buraya. Bu sorunları kardeşlerimizle hep beraber çözeceğiz. Öfkeli durumun CHP'den kaynaklanmadığını biliyorum.

-İki gün sonra CHP'li kardeşlerimizle birlikte bu sorunları çözeriz kimsenin merakı olmasın. Biz hukuken göreve gelmiş bir heyetiz.

- Biz 6 gün bu olumsuzlukların yaşanmaması için mücadele ettik. Ama olmadı, bunun sorumlusu biz değiliz.

Kaynak: Haber Merkezi