Malzemeler:
1-1 bağ ıspanak veya pazı
2-1 adet yumurta
3-Yeterince tereyağı
4-2 adet soğan
5-1 diş sarımsak
6-1 kg yoğurt
7-Yeterince tuz
Hazırlık:
1-Ispanak veya pazıyı temizleyin ve ayıklayın. Ardından tencereye az su ekleyerek sebzeleri haşlayın. Haşlanan ıspanakları veya pazıları süzün ve suyunu iyice sıkarak fazla nemi atın.
2-Bir baş soğanı ince ince doğrayın. Tavaya bir miktar tereyağı ekleyerek soğanı kavurun. Soğanlar pembeleştikten sonra içine yumurtayı kırın.
3-Hazırlanan ıspanak veya pazıyı tavaya ilave edin. Tuzu ekleyerek karışımı yaklaşık 15 dakika kadar pişirin. Ispanaklar güzelce kavrulduktan sonra ocağın altını kapatın ve karışımı soğumaya bırakın.
4-Ayrı bir kapta yoğurdu sarımsak ile karıştırın. Yoğurdu çırptıktan sonra soğuyan ıspanak karışımının üzerine dökün. Son olarak, üzerine erimiş tereyağını ekleyerek karışımı servis tabağına alın.
5-Boraniyi sıcak ya da soğuk olarak servis yapabilirsiniz. Eğer isterseniz üzerine biraz daha tereyağı ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz.
Afiyet olsun!