Eskişehir Valiliği tarafından yayımlanan ‘Tüketici Sağlığının Korunması ve Güvenilir Gıda Arzı Haftalık Denetim Raporu’na göre, kent genelinde gerçekleştirilen denetimlerde çok sayıda işletme kontrol edildi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü ekipleri, 16-22 Nisan 2026 tarihleri arasında kapsamlı denetim çalışması yürüttü.

Eskişehir’de demiryolu hatlarında ilaçlama
Eskişehir’de demiryolu hatlarında ilaçlama
İçeriği Görüntüle

264 işletme denetlendi

Yapılan çalışmalar kapsamında 264 risk esaslı gıda ve yem işletmesi denetlendi. Ayrıca 37 numune alımı gerçekleştirilirken, 64 ithalat ve 150 ihracat işlemi de incelendi.

6 işletmeye idari yaptırım

Denetimler sonucunda mevzuata aykırı faaliyet gösterdiği belirlenen 6 işletmeye toplam 607 bin 621 TL idari para cezası uygulandı. Yetkililer, halk sağlığını tehdit eden unsurlara karşı denetimlerin aralıksız süreceğini belirtti.

İmha ve toplatma kararları alındı

Gerçekleştirilen kontroller neticesinde 3 ürün için imha kararı alınırken, 1 ürün için de toplatma kararı verildi. Denetimlerin, güvenilir gıda arzının sağlanması ve tüketici sağlığının korunması amacıyla sürdürüldüğü vurgulandı.

Kaynak: İHA