Genez Sokak’ta geniş çaplı denetim
Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şube Müdürlüğü ile Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, özellikle gençlerin araçlarıyla yoğun şekilde geçtiği Genez Sokak’ta denetim yaptı. Bölge sakinleri ve esnafın uzun süredir şikâyetçi olduğu yüksek sesli müzik, egzoz gürültüsü ve benzeri ihlallere yönelik kontroller artırıldı.
Yapılan uygulamalarda kurallara uymadığı tespit edilen 52 sürücüye cezai işlem uygulandı. Denetimlerin ardından sokaktaki araç gürültüsünün belirgin şekilde azaldığı ifade edildi.
“Artık rahat bir nefes alıyoruz”
Genez Sokak Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği Başkanı Arda Yücel, yapılan denetimlerden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Yücel, “Öncelikle Eskişehir Valiliğine ve Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğüne çok teşekkür ederiz. Buradaki esnaflar ve derneğimiz adına minnettarız. Sonunda sokağımızda denetimler arttı, artık rahat bir nefes alabiliyoruz” dedi.
Yücel, “Egzoz patlatanlar, müziğin sesini açıp gezenler artık sokağımızda bulunmuyorlar. Önceden sesten ve gürültüden dolayı burada durmak imkânsızdı. Şu an sokağımız pırıl pırıl” ifadelerini kullandı.




