Başkan Faruk Özkan: "Siyasi geçmiş silinmez"
Başkan Faruk Özkan: "Siyasi geçmiş silinmez"
İçeriği Görüntüle

2,2 MİLYAR LİRALIK İADE İDDİASI

Ekonomim’in edindiği bilgilere göre, eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile eşi İlyas Kaya’nın yaklaşık 2,2 milyar lirayı iade ettiği öne sürüldü. Söz konusu paranın Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından bildirilen hesaba aktarıldığı belirtildi. Haber farklı yayın kuruluşlarınca da Ekonomim’e dayandırılarak aktarıldı.

ÖZATA DENİZCİLİK İŞLEMLERİ GÜNDEMDE

Fatma Betül Sayan Kaya ve eşi İlyas Kaya hakkındaki iddialar, Özata Denizcilik hisselerinde gerçekleştirilen işlemler üzerinden gündeme gelmişti. Reuters’ın 27 Eylül tarihli haberinde, Kaya ve eşinin nisan ayında yaklaşık 163 milyon liralık hisse aldığı ve daha sonra yaklaşık 2,17 milyar liralık satış yaptığı yönündeki iddiaların kamuoyuna yansıdığı aktarılmıştı. Kaya, iddiaların ardından parti yönetimindeki görevinden ayrılmıştı.

GÜNAYDIN’DAN İADE İDDİASINA TEPKİ

YENİ Parti Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın ise Meclis’te yaptığı açıklamada söz konusu iade iddiasına ilişkin eleştirilerde bulundu. Günaydın, yaklaşık 2,2 milyar liranın Hazine’ye yatırılmasının soruşturma açısından ne sonuç doğuracağını sorgularken, ödenmesi gereken tutarın 4,4 milyar lira olması gerektiğini savundu. İade iddiasına ilişkin Hazine ve Maliye Bakanlığından henüz resmi bir açıklama yapılmadığı bildirildi.

Kaynak: Haber Merkezi