Lezzetli et pişirmenin en önemli sırrı marinasyondur. Ancak yanlış uygulanan teknikler eti lezzetlendirmek yerine tersi etki gösterebilir.

Yanlış Et Kullanımı

Kirmizi Et Fiyatlari Tanzim Et Sati Jge P Cover
Bazı etler marinasyona kesin olarak ihtiyaç duyarken, bazıları ise marine edilmez. Örneğin bonfile, antrikot gibi etleri marine etmeniz gerekir. Ancak pirzola, T bone gibi etler için marinasyon yanlış bir pişirme yöntemidir.

Eti Dövmeyin!

En sık yapılan yanlışlardan biri marine edilecek eti dümdüz olana kadar dövmektir. Bu yöntemde etin dokusu bozulur, marinasyon etin içine işlemediğinden pişen et kuru ve tatsız olur.

Dondurmayın!

Marine ettiğiniz eti derin dondurucuda saklayıp daha sonra pişirmek iyi bir fikir değildir. Dondurup tekrar çözülmeye bıraktığınız et sulanır ve kıvamı bozulur.

Marinasyonu Başka Yerde Kullanmayın

Hazırladığınız marinasyonda etlerinizi beklettikten sonra arta kalan sosu asla garnitürleri lezzetlendirmek gibi başka yerlerde kullanmayın. Çiğ etten marinasyona geçen bakteriler sebzelere de bulaşacak ve sağlığınız için tehlike oluşturacaktır.

Kirmizi Etin Kilosu Ne Kadar Kirmizi Ete Zam Mi Geldi Kirmizi Et Fiyatlari Kirmizi Ete 40 Gunde 60 Lira Zam Q4Xb

Etinizin Kalınlığı Önemli

Hazırladığınız marinasyonun lezzetini, etinizi yerken almak istiyorsanız etinizin kalınlığına dikkat etmelisiniz. İnce bir dilim ete marinasyon nüfuz edemeyeceği gibi çok kalın kesilmiş dilimlerin iç kısımlarına da marinasyon ulaşamayacaktır. Bu sebepten etinizin kalınlığının 1-3 cm arasında olmasına özen gösterin.

Etinizi Dinlendirin

Kirmizi Et Karkas Et 1475287

Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikası
Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikası
İçeriği Görüntüle

Yemek için sabırsızlansanız da hazırladığınız marinasyonda etinizi buzdolabında en az 8 saat dinlendirmeniz gerektiğini unutmayın. Ne kadar uzun süre dinlendirirseniz lezzeti o kadar artacaktır. En ideal süre ise 24 saattir

Muhabir: Burak Akın