Tesislerde düzenlenen bayramlaşma töreninin ardından, merakla beklenen teknik direktörlük sorunu da çözüme kavuştu. Başkan Ulaş Entok ve yönetim kurulu üyeleri, Ergün Ortakçı ile 1 yıllık anlaşmaya vardı. Bayramın ardından teknik direktör Ortakçı ve yönetim kurulu üyeleri transfer çalışmalarına başlayacak.

Eskişehirspor'un resmi internet sitesinden yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"Hoş Geldin Ergün Ortakçı! Takımımızın Teknik Direktörlük görevi için Ergün Ortakçı ile anlaşmaya varılmıştır. Hocamıza hoş geldin diyor, kendisine ve teknik ekibine görevlerinde başarılar diliyoruz."

Ergün Ortakçı

Ergün Ortakçı kimdir?

1 Ocak 1959 Balıkesir doğumlu olan Ergün Ortakçı, futbolculuk kariyerinin ardından teknik direktörlüğe geçiş yaptı. Ümraniyespor, Küçükçekmecespor, Kasımpaşa, Kartalspor, Beylerbeyi, Beykoz, Balıkesirspor ve Kocaelispor gibi kulüpleri çalıştıran Ortakçı, alt liglerde birçok şampiyonluk başarısı elde etti.

Ortakçı'nın en önemli başarıları arasında Beykozspor'un 100. yılındaki şampiyonluğu, 2009-10 sezonunda Balıkesirspor'u 3. Lig'den 2. Lig'e çıkarması ve Ümraniyespor'u Amatör Lig'den 3. Lige ve ardından 2013-14 3. Lig'de şampiyonluğa taşıması yer alıyor.

Kaynak: Spor Servisi