Eskişehirspor, geride kalan 6 haftada 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Kupa da ise yoluna devam ediyor. Teknik Direktör Hakan Şapcı, özellikle savunma ve hücum hattında farklı isimlere şans verdi.
EN ÇOK OYNAYANLAR
Lig ve kupa verilerine göre Hasan Kaya, Mert Başer, Tayfun Tatlı ve İsmail Kulet, 7’şer karşılaşmayla en fazla forma giyen isimler oldu. Bu oyunculardan Hasan Kaya 5, Tayfun Tatlı 4, Mert Başer ve İsmail Kulet ise 2’şer kez ilk 11’de yer aldı. Bora Göymen, Ertuğrul Kurtuluş, Ozan Koç ve Beykan Şimşek, oynadıkları 6 karşılaşmanın tamamına ilk 11’de başlayarak kadronun en istikrarlı isimleri arasında yer aldı.
GOL YÜKÜ HASAN KAYA’DA!
Hasan Kaya, 7 gol ve 1 asistle skor katkısında takımın en üretken oyuncusu oldu. Beykan Şimşek ise 3 gol ve 4 asistle hem bitirici hem de hazırlayıcı kimliğini gösterdi. Kerem Baykuş, 6 karşılaşmada 2 gol ve 2 asist üreterek hücuma destek verdi. Yalnızca 2 kez ilk 11’de başlayan Mert Başer’in 2 gol ve 2 asistlik katkısı dikkat çekti. Atalay Yıldırım da 6 maçta sadece 1 kez ilk 11’e girmesine rağmen 3 gol kaydetti. Ahmet Dereli 1 gol ve 2 asist, Osman Arslantaş ile İsmail Kulet ise 1’er gol üretti. Tayfun Tatlı, Mehmet Bağlı ve Fırat Sarı’nın hanesine 1’er asist yazıldı.
SAVUNMANIN İSTİKRARI
Ertuğrul Kurtuluş, savunmada 6 maçın tamamına ilk 11’de başlayan isim oldu. Ahmet Lütfi Kara 5 maçta görev alırken, bunların 4’üne ilk 11’de çıktı. Mustafa Eren Damar ve Abdulkadir Öksüz 4’er, Murat Şenel ile Arda Okumuş 3’er karşılaşmaya ilk 11’de başladı. Arda Okumuş ayrıca 1 golle skor katkısı verdi. Abdulkadir Öksüz ve Sarper Çağlar’ın tablosunda 1’er kırmızı kart bulunuyor. Kalede Bora Göymen 6, Kaan Çinkaya ise 1 karşılaşmada görev aldı.

