Cam üflenecek, çamur ateşle şekillenecek
Cam üflenecek, çamur ateşle şekillenecek
İçeriği Görüntüle

İPUÇLARINI TAKİP ETTİLER

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi ve Eskişehir AB Bilgi Merkezi iş birliğinde düzenlenen yarışmada katılımcılar, dijital mobil uygulama üzerinden verilen ipuçlarını takip ederek kentin farklı noktalarını yürüyerek keşfetti.

Haller Gençlik Merkezi’nden başlayan yarışmada takımlar; İsmet İnönü Tramvay Durağı, Ali İsmail Korkmaz Parkı, Ahmet Bilek Heykeli, Gazebo Cafe, Osmangazi Spor Sahası ve İskele26 gibi noktalardan geçti. Yedi istasyondan oluşan parkur Velespit Parkı’nda tamamlandı.

150’DEN FAZLA KİŞİ KATILDI

Her yaş grubuna açık olarak gerçekleştirilen etkinliğe 150’nin üzerinde kişi katıldı. Yarışmacılar soruları doğru yanıtlayarak bir sonraki istasyonun konumuna ulaşırken, bir yandan zamana karşı yarıştı, diğer yandan Eskişehir’in kent dokusunu keşfetti.

FİNALDE 61 KİLOGRAM ÇÖP TOPLADILAR

Yarışmanın son görevi ise Dünya Çevre Temizliği Günü kapsamında çevre temizliği oldu. Katılımcılar final etabında 61 kilogram çöp ile geri dönüştürülmek üzere çok sayıda şişe topladı.

Velespit Parkı’nda sona eren etkinlikte dereceye giren takımlara ödülleri verilirken, tüm katılımcılara etkinlik tişörtü ve yeniden kullanılabilir su matarası hediye edildi.

Kaynak: Haber Merkezi